HomeWonenBesparen in de winter

Besparen in de winter

De winter is zoals we allemaal weten de koudste maand van het jaar. En omdat de meesten van ons nou eenmaal niet zo dol zijn op de kou, wordt het huis vaak flink opgestookt. Helaas zul je deze keuze goed terugzien op de rekening. Als je liever wat geld wilt besparen tijdens de winter is dat hartstikke goed mogelijk. In dit blog zullen we je aan de hand van de handigste tips laten zien hoe jij goedkoop de winter doorkomt.

Kachel

De meeste huizen zijn voorzien van een CV. Deze CV draait normaliter op gas of elektriciteit. Omdat de ketel voortdurend aan het warmhouden is, verspilt het veel energie. Het is namelijk totaal onnodig om de CV te laten draaien als je een dag of weekend weg bent. Hiervoor kan je een andere kachel als alternatief nemen. Wanneer je een zuinige gaskachel neemt, zul je gerichter stoken. Dus alleen wanneer je dat echt nodig vindt. Als je liever helemaal van het gas afstapt en je hebt een boel hout in de buurt waar je gebruik van kan maken, dan kan je ook een houtkachel kopen. Dit scheelt niet alleen heel veel kosten, het ziet er ook nog eens super sfeervol uit.

Minder

Minder is het sleutelwoord voor een lagere rekening. Wat dacht je ervan om te beginnen bij het douchen. Veel Nederlanders douchen maar liefst negen minuten lang. Wat nou als je hier gewoon vijf minuten afhaalt? Zo bespaar je geld en doe je ook nog iets goeds voor het milieu. Voor het douchen heb je tegenwoordig ook speciale douchekoppen. Deze laten minder water door en zetten meer druk waardoor het gewoon hetzelfde voelt. Alleen gebruik je dan een stuk minder water.

Ook kan je minderen in de temperatuur waarop je jouw kachel instelt. Stel dat je hem simpelweg één graad lager zet, dan kan je al zo’n 7 procent energie besparen. En zeg nou zelf: een lekkere dikke trui is toch helemaal niet verkeerd? Of samen romantisch onder een fleecedekentje? Daarnaast vergeten veel mensen om de kachel uit te zetten wanneer ze naar bed gaan. Zo staat de kachel de hele nacht te ronken voor Jan met de korte achternaam. Het beste is om hem al een uur voordat je gaat slapen, omlaag te zetten tot een graad of 15. Het duurt namelijk even voordat de kachel kouder wordt. Zo heb je een prima laatste uurtje en zul je veel besparen.

Hopelijk hebben we je met deze tips wat geholpen en doen we met z’n allen wat goeds voor onze portemonnee en voor de natuur!

Laatste Nieuws

Verzekeringen zijn belangrijk voor een veilig leven

Er zijn diverse varianten aan verzekering die gebruikt kunnen worden in het leven. Een verzekering kan erg handig zijn...

De perfecte draft fust voor thuis

Wellicht heb je binnenkort wel een leuk feestje thuis omdat je jarig bent, of omdat je iets anders te...

Waar moet je op letten bij het kopen van koplampen

De koplampen zitten aan de voorkant van een auto en zijn van groot belang. Je wilt namelijk veilig de...

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd met zich mee. Terwijl je nog moet beseffen wat er...

Ook leuk om te lezen

Verzekeringen zijn belangrijk voor een veilig leven

Er zijn diverse varianten aan verzekering die gebruikt kunnen...

De perfecte draft fust voor thuis

Wellicht heb je binnenkort wel een leuk feestje thuis...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU