HomeWonenDit zijn de leukste unieke accessoires om je interieur...

Dit zijn de leukste unieke accessoires om je interieur mee te personaliseren 

Eén van de belangrijkste woontrends van het jaar 2022 is een zeer persoonlijke inrichting van het huis. Waar we in 2020 en 2021 veel woningen zagen die op eenzelfde manier waren ingericht, met dezelfde kleuren, stijlen en accessoires, mag het interieur in 2022 juist meer individualiteit uitstralen. Dit kun je doen door unieke, handgemaakte accessoires toe te voegen die jouw persoonlijke smaak reflecteren, of items toe te voegen die verband houden met je hobby’s, reizen of andere kenmerken van jouw persoonlijke stijl. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om unieke accessoires te vinden die je niet in ieder huis tegenkomt? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Handgemaakt one-of-a-kind meubilair

Wil je echt een uniek item toevoegen aan je interieur dat niemand anders nog heeft of ooit zal hebben? Dan denk je misschien dat dit een uitdaging is, gezien alles tegenwoordig ‘en masse’ geproduceerd wordt. Niets is echter minder waar. Je kunt gemakkelijk online handgemaakte items aanschaffen die volledig uniek in hun soort zijn. Denk bijvoorbeeld aan een originele, handgemaakte Marokkaanse poef die gemaakt is van een vintage Marokkaans vloerkleed. Ideaal als zitje, voetenbankje of om als bijzettafel te gebruiken.

Vintage kleden 

Een andere mooie manier om je interieur te personaliseren, is door gebruik te maken van vintage accessoires en meubelstukken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooi vintage kleed voor in de woonkamer, of een uniek vintage dressoir voor in de hal. De mogelijkheden zijn eindeloos en met vintage items weet je vrijwel zeker dat anderen jouw unieke meubel- of decoratiestuk niet zomaar kunnen aanschaffen. 

DIY Meubilair 

Wil je jouw interieur echt een persoonlijke draai geven? Ga dan zelf aan de slag om mooi meubilair te maken voor in je woning. Vaak is dit een stuk gemakkelijker dan je denkt! Online zijn tal van (video-) tutorials te vinden die precies beschrijven wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Zo kun je zelfs als je niet zo handig bent toch tot een mooi eindresultaat komen. 

Foto decoratie

Een goede manier om je interieur een persoonlijke touch te geven, is het gebruik maken van foto’s van je gezin. Gebruik de foto’s om een mooie fotowand te maken in huis voor een opvallend decoratiestuk. 

Natuurlijke invloeden 

Tenslotte kan moeder natuur je ook een stukje helpen bij het personaliseren van je interieur. Decoratieve items hoef je namelijk helemaal niet aan te schaffen bij de meubelzaak, je vindt ze gewoon in de natuur! Pluk bijvoorbeeld eens mooie bos wilde bloemen en zet deze op tafel.

Laatste Nieuws

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen? Overweeg je om over te stappen op groene energie? Dan...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch...

Van medisch secretaresse naar virtuele assistent: jouw nieuwe carrièrestap?

Ben jij een medisch secretaresse en overweeg je een carrièreverandering? Misschien is de rol van virtuele assistent iets voor...

Ontdek de fantastische voordelen van beton ciré vloeren!

Hallo daar! Ben je ooit in een huis gestapt en meteen onder de indruk van de vloer? Misschien was...

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen?...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU