HomeWonenDit zijn de leukste unieke accessoires om je interieur...

Dit zijn de leukste unieke accessoires om je interieur mee te personaliseren 

Eén van de belangrijkste woontrends van het jaar 2022 is een zeer persoonlijke inrichting van het huis. Waar we in 2020 en 2021 veel woningen zagen die op eenzelfde manier waren ingericht, met dezelfde kleuren, stijlen en accessoires, mag het interieur in 2022 juist meer individualiteit uitstralen. Dit kun je doen door unieke, handgemaakte accessoires toe te voegen die jouw persoonlijke smaak reflecteren, of items toe te voegen die verband houden met je hobby’s, reizen of andere kenmerken van jouw persoonlijke stijl. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken om unieke accessoires te vinden die je niet in ieder huis tegenkomt? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Handgemaakt one-of-a-kind meubilair

Wil je echt een uniek item toevoegen aan je interieur dat niemand anders nog heeft of ooit zal hebben? Dan denk je misschien dat dit een uitdaging is, gezien alles tegenwoordig ‘en masse’ geproduceerd wordt. Niets is echter minder waar. Je kunt gemakkelijk online handgemaakte items aanschaffen die volledig uniek in hun soort zijn. Denk bijvoorbeeld aan een originele, handgemaakte Marokkaanse poef die gemaakt is van een vintage Marokkaans vloerkleed. Ideaal als zitje, voetenbankje of om als bijzettafel te gebruiken.

Vintage kleden 

Een andere mooie manier om je interieur te personaliseren, is door gebruik te maken van vintage accessoires en meubelstukken. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooi vintage kleed voor in de woonkamer, of een uniek vintage dressoir voor in de hal. De mogelijkheden zijn eindeloos en met vintage items weet je vrijwel zeker dat anderen jouw unieke meubel- of decoratiestuk niet zomaar kunnen aanschaffen. 

DIY Meubilair 

Wil je jouw interieur echt een persoonlijke draai geven? Ga dan zelf aan de slag om mooi meubilair te maken voor in je woning. Vaak is dit een stuk gemakkelijker dan je denkt! Online zijn tal van (video-) tutorials te vinden die precies beschrijven wat je nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Zo kun je zelfs als je niet zo handig bent toch tot een mooi eindresultaat komen. 

Foto decoratie

Een goede manier om je interieur een persoonlijke touch te geven, is het gebruik maken van foto’s van je gezin. Gebruik de foto’s om een mooie fotowand te maken in huis voor een opvallend decoratiestuk. 

Natuurlijke invloeden 

Tenslotte kan moeder natuur je ook een stukje helpen bij het personaliseren van je interieur. Decoratieve items hoef je namelijk helemaal niet aan te schaffen bij de meubelzaak, je vindt ze gewoon in de natuur! Pluk bijvoorbeeld eens mooie bos wilde bloemen en zet deze op tafel.

Laatste Nieuws

Hoe vind je het beste telefoon abonnement voor jou?

Laten we eerlijk zijn: we kunnen niet meer zonder onze mobiele telefoon. Het is een belangrijk onderdeel van ons...

Bereken je maximale lening: wat mag je lenen?

Wil je een nieuwe auto kopen of heb je een andere grote uitgave voor de boeg? Dan kan het...

Aangevallen door een dier in Eindhoven, wat nu?

Ongelukken zitten in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Daar is helaas niet veel aan te doen, dat...

Wat moet je weten over wijn?

We houden allemaal wel van lekker eten en drinken. Het zit in ons bloed en in ons lichaam. We...

Ook leuk om te lezen

Hoe vind je het beste telefoon abonnement voor jou?

Laten we eerlijk zijn: we kunnen niet meer zonder...

Bereken je maximale lening: wat mag je lenen?

Wil je een nieuwe auto kopen of heb je...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU