HomeAlgemeenEen extra scherm naast je computer

Een extra scherm naast je computer

Je kent het wel: je computerscherm voelt toch net te klein aan. Dit gebeurt vaak als je veel creatief werk doet op je computer of laptop, bijvoorbeeld als je muzikant, filmmaker of designer bent, of als je gewoon heel erg van gamen houdt. Voor deze dingen heb je vaak veel windows tegelijk openstaan. Op je laptop moet je dan de hele tijd heen en weer klikken. Dat is niet echt overzichtelijk en werkt bovendien langzamer. Daarom kan het een uitkomst zijn om een extra scherm te gebruiken als je bezig bent, waar je sommige windows op kan zetten, zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te klikken of iets net niet goed kan zien.

Aansluiten op monitoren

Voor games of het editen van films, of produceren van muziek, kan het handig zijn om een of twee extra monitoren te hebben. Daar kan je dan gemakkelijk een aantal windows heen slepen. Denk aan de mixer van je muziekproject. Als je veel gamet, kan het ook fijn zijn om extra of gewoon grotere schermen te hebben. Als je extra monitoren wil gebruiken naast je laptop of computer, heb je daar bepaalde spullen voor nodig. Ten eerste de monitoren zelf. Let daarbij goed op de beeldkwaliteit; daar wil je niet op inleveren. Verder is de aansluiting belangrijk. Een uitgang die vaak wordt gebruikt bij monitoren is de Displayport. Dit is een alternatief voor HDMI, met als verschil dat ze ook audio exporteren. En dan nog iets: je kan er meerdere monitoren tegelijk mee aansluiten, wat met HDMI niet mogelijk is. De kabels verwerk je daarna natuurlijk in een kabelgoot om alle draden weg te werken. 

Aansluiten op tv

Dit kan handig zijn als je houdt van bijvoorbeeld films streamen en dat niet op een klein schermpje wil doen. Maar ook als je films moet editen, en je wil even rustig kijken hoe het eruitziet zonder afleiding. Als je een computer wil aansluiten op een tv, heb je waarschijnlijk te maken met een HDMI-aansluiting. Het voordeel van HDMI-kabels is dat ze een Audio Return Channel (ARC) hebben. Daardoor kan je de audio bijvoorbeeld doorsturen naar een speakerset. Een ander groot voordeel van HDMI is dat je er ook een internetverbinding mee kan maken. Dat kan niet met een Displayport. 

Welke aansluiting en kabels geschikt zijn voor jou ligt er dus maar net aan wat je wil gaan gebruiken. Als je een monitor of misschien wel meerdere wil gaan gebruiken, kan je het beste voor de Displayport kiezen. Maar als je denkt voornamelijk je televisie aan te gaan sluiten, is HDMI waarschijnlijk de betere optie. 

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU