HomeZakelijkHet gebruik en de rol van een mediator na...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen werknemer en voormalig werkgever die om een oplossing vragen. Een mediator kan helpen bij het vinden van praktische oplossingen na een beëindiging van de arbeidsrelatie. De mediator neemt een neutraal standpunt in en is expert in conflictoplossing.

Mediaton, beschikbaar op verschillende locaties, biedt een gestructureerde omgeving voor discussies. Het is bedoeld om gesprekken te begeleiden in de richting van het bereiken van overeenkomsten die tegemoetkomen aan de belangen van beide partijen. Zoek hier bijvoorbeeld een mediator Alphen aan de Rijn die je kan begeleiden in de gesprekken met je (voormalig) werkgever.

De voordelen van een mediator

De voordelen van het gebruik van een mediator gaan verder dan alleen het oplossen van conflicten. Ze helpen individuen bijvoorbeeld wanneer ze vastlopen in de onderhandelingen na ontslag, waar nog niet direct een advocaat bij nodig is. De mediator zorgt voor een open dialoog, wat de kans groter maakt op een oplossing die voor beide partijen acceptabel is zonder dat de gemoederen hoog oplopen. Door een gezonde communicatie met behulp van een mediator, blijft een professionele relatie behouden en wordt de negatieve impact op een toekomstige carrière geminimaliseerd.

De werkwijze van een mediator

Een mediator zorgt voor een neutrale omgeving waar zowel de ontslagen individu als de voormalige werkgever zich veilig en op hun gemak voelen. Hiermee zorgt de mediator voor de mogelijkheid tot open communicatie zodat er productieve gesprekken gevoerd kunnen worden. Een van de belangrijkste skills van een mediator is luisteren. Deze luistert met aandacht om alle perspectieven partijen te begrijpen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat onderliggende problemen die  conflict veroorzaken in de communicatie naar boven komen en opgelost kunnen worden.

Het traject met een mediator bestaat vaak uit meerdere sessies. De mediator zorgt ervoor dat elke sessie een duidelijke agenda heeft. Hij is zij treedt op als gespreksleider en zorgt ervoor dat er met respect naar elkaar gecommuniceerd word. Door deze gestructureerde aanpak blijft er een focus op conflictoplossing. Gedurende de mediation zorgt de mediator ervoor dat er een oplossing wordt bereikt die voor beide partijen bevredigend is en dat deze reëel is. Houd er wel rekening mee dat mediation niet altijd leidt tot de oplossing die je vooraf in gedachten had.

Wanneer een overeenstemming is bereikt tussen de ontslagen individu en de voormalig werkgever, kan de mediator helpen met een overeenkomst op te stellen waarin alle tijdens de mediation sessies overeengekomen afspraken zijn opgenomen.

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ontdek de vreugde van het creëren met Myglossy

Je hebt vast wel eens gedacht over het zelf maken van een boek. Misschien heb je een geweldig verhaal...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU