HomeAlgemeenOverwaarde op jouw huis

Overwaarde op jouw huis

De huizenmarkt is bizar. En het is vaker bizar geweest. Maar voor veel mensen wordt het steeds moeilijker om een woning te vinden. Maar heb je het geluk dat je jaren geleden iets gekocht hebt en je wilt gaan verhuizen. Dan is er een kans dat je een grote overwaarde hebt op jouw huis. En dan bestaat de kans ook dat overwaarde hypotheek dat je daar eens naar moet kijken. En dan kan dat in jouw voordeel spelen. Maar zorg wel dat je hierbij goed geadviseerd wordt. Zo kan je advies vragen bij verschillende makelaars of adviesgroepen. Zoals bijvoorbeeld Van Bruggen Adviesgroep. Zij kunnen met jou kijken welke voordelen er voor jou zijn en zo kan jij de huizenmarkt vol zelfvertrouwen gaan betreden. 

 

Heb jij overwaarde op jouw huis?

Wanneer heb je eigenlijk overwaarde op jouw huis? Dat is natuurlijk een vraag die je jezelf moet stellen. Je hebt overwaarde op je huis als de verkoopwaarde hoger is dan je hypotheek. Deze overwaarde kun je op verschillende manieren opnemen. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een andere woning, voor de verbouwing van je huis, maar ook als extraatje. Door de stijgende prijzen op de woningmarkt hebben veel Nederlanders overwaarde op hun koopwoning. En dit kan ook bij jou het geval zijn. En als dat het geval is, dan kan je daar heel erg van profiteren zoals we al zeiden. Als je overwaarde hebt bij het verkopen van je huis, krijg je te maken met de bijleenregeling. De bijleenregeling houdt in dat je de overwaarde gebruikt voor de aankoop van je nieuwe huis wanneer je een nieuwe hypotheek afsluit. Hierdoor heb je minder hypotheek nodig en kunnen je maandlasten dus lager uitkomen. Ga je je woning verkopen en koop je een goedkoper ander huis? De overwaarde die je hebt, gebruik je dan om een deel van je nieuwe huis mee te betalen. Hierdoor kun je een lagere hypotheek nemen waarbij je maandlasten veel lager zijn. 

Het is altijd verstandig, wanneer je zelf er niet voldoende kennis van hebt. Om je goed te laten adviseren. Er komt namelijk zoveel bij kijken. Alleen al met een huis kopen komt er veel bij kijken. Maar wanneer er dan ook nog zoiets bij komt als overwaarde of dat er een voordeel voor jou bij hangt. Dan is het belangrijk dat je het juiste advies krijgt en je ook het juiste doet zodat het in jouw voordeel gaat spelen. Want dat is uiteindelijk wat je wilt natuurlijk. Het is namelijk allemaal al duur genoeg. 

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU