HomeAlgemeenDuurzame palmolie, belangrijk voor iedereen

Duurzame palmolie, belangrijk voor iedereen

Palmolie, wat is dit? Palmolie is afkomstig uit de oranjekleurige vruchten van de oliepalm, en het is uitgegroeid tot de meest gebruikte plantaardige olie ter wereld. Dit is dan ook de reden dat je het waarschijnlijk al vaak tegen bent gekomen in de supermarkt, vooral bij samengestelde producten. Zo wordt het o.a. gebruikt bij het maken van bepaalde koekjes, zodat de koekjes knapperig blijven. Echter kun je palmolie ook vinden in boter, waardoor de boter extra smeerbaar wordt. Je leest het dus al, je kunt alle kanten op met palmolie. Dit is dan ook de reden dat het zo’n populair product is. Het product is ook eigenlijk niet vervangbaar en dus wordt er veel landbouwgrond voor gebruikt. Het is daarom belangrijker dan ooit dat er gebruik wordt gemaakt van duurzame palmolie, en er zijn organisaties die zich hiervoor inzetten.

Sustainable palm oil

Organisaties die zich bezighouden met sustainable palm oil, hebben als doel gesteld dat er 100% duurzame palmolie op de Nederlandse markt komt. Dit doel hebben ze al in 2010 gesteld, en inmiddels zijn ze al aardig ver. Zo wordt er volgens de cijfers al voor 90% gebruik gemaakt van duurzame palmolie in 2020, in vergelijking met maar 21% in 2011. Er worden dus zeker goede stappen gezet. Hierdoor wordt er gezorgd voor eerlijke kansen voor de boer, en is er geen sprake meer van bedreiging voor tropische bossen. Niet-duurzame productie van palmolie is namelijk wel een bedreiging voor tropische bossen, en dit heeft dan uiteraard ook weer invloed op de dieren die in deze tropische bossen wonen. Zo belangrijk is het dus dat er gebruik wordt gemaakt van sustainable palm oil. Het doel in Nederland gaat dan ook zeker behaald worden, want inmiddels voldoet 87% van de palmolie dat in Nederland gebruikt wordt aan de regels. Hoe kan jij helpen?

Doe mee en help om het doel sneller te bereiken

Als je als bedrijf nog geen gebruik maakt van duurzame palmolie, dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Een organisatie die zich hiermee bezighoudt kan je hierbij helpen. Zo kunnen ze je specifieke informatie geven voor handelaren en distributeurs. Op de website van zo’n organisatie kan je hier allemaal informatie over vinden. Als jij wilt helpen om het doel zo snel mogelijk te behalen, dan is het nu de tijd om over te stappen op duurzame palmolie. Neem contact op met zo’n organisatie, en draag bij aan het sneller bereiken van dit mooie en vooral belangrijke doel!

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU