HomeLifestyleGeef je gezondheid een boost

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Als je lekker in je vel zit dan kun je veel meer en ben je beter tegen de problemen van het dagelijks leven bestand. Geen wonder dus dat er steeds meer aandacht is voor gezondheid. Mensen worden gestimuleerd meer groenten en fruit te eten en supermarkten worden aangemoedigd de ongezonde producten wat minder zichtbaar te maken of beter nog: geheel te verwijderen. Veel mensen zijn opzoek naar middelen om hun gezondheid te verbeteren. Veel besproken op dat gebied zijn de zogenaamde superfoods. Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan bepaalde voedingsstoffen, mineralen of vitaminen. Je moet hierbij denken aan gojibessen, cacaobonen of hennepzaad. Maar je kunt hierbij ook denken aan wat algemenere middelen als knoflook en vette vis. Veel mensen hebben deze producten in hun voedingspatroon opgenomen. Sommige producten zijn voor de gemiddelde consument vrij onbekend. Zoals hennepzaad. Wat is dat en wat doet het? Dat lees je hieronder.

Hennepzaad geeft vitaminen en mineralen

Hennepzaad is een bron van belangrijke vitaminen zoals vitamine A, B1, B2, B3 en B6 en D en E. Daarnaast bevat het ook veel minarelen zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. Verderop kun je lezen wat het precies doet, maar eerst nemen we even wat misverstanden weg. Hennepzaad is het zaad van een hennepplant en het is een nootsoort. Het smaakt ook wat nootachtig. Bij hennep denken we natuurlijk gelijk aan drugs, maar dat is hennepzaad nadrukkelijk niet. Van de plant wordt wel drugs gemaakt door het op een bepaalde manier te bewerken en dat bevat dan hoge gehaltes THC, de werkzame stof van marihuana. Hiervan is bij hennepzaad absoluut geen sprake. Het is een legaal voedingsmiddel dat ook gewoon is toegestaan.

Wat doet hennepzaad

Hennepzaad heeft veel voordelen door de vele stoffen die het bevat. Zo bouwt hennepzaad de spieren op door de aminozuren die het afgeeft. Dit is een noodzakelijk bouwmiddel voor de spieren. Het werkt daarnaast ontstekingsremmend en bloeddrukverlagend. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziektes en het verminderd klachten van het premenstrueel syndroom en de menopauze. Het is een belangrijk supplement voor vegetariërs en veganisten want zo krijg je toch de broodnodige voedingsmiddelen binnen. Kortom: hennepzaad heeft veel positieve effecten. Het is dan ook de moeite waard om te overwegen dit middel in je dieet op te nemen. Probeer het gewoon eens uit!

 

Laatste Nieuws

Voeding als basis voor een goede gezondheid

Zou jij graag gezonder willen leven maar weet je niet waar je moet beginnen? De eerste stap voor veel...

Het verhaal van Drankerij

Houd je wel van een gezellige borrel met vrienden op de vrijdagavond? Dan is de Drankerij echt iets voor...

HT Greenhouses: Van sloop tot opbouw

Of het nu een hobby of je bedrijfsleven is; je hebt een kas en je moet ervan af. Een...

Ga voor geweldige likeuren voor heerlijke drankjes

Het drinken van een drankje is iets dat veel mensen graag doen. Alcohol drinken kan je op verschillende manieren...

Ook leuk om te lezen

Voeding als basis voor een goede gezondheid

Zou jij graag gezonder willen leven maar weet je...

Het verhaal van Drankerij

Houd je wel van een gezellige borrel met vrienden...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU