HomeAlgemeenKattenvoer voor de kieskeurige viervoeter

Kattenvoer voor de kieskeurige viervoeter

Katten zijn kieskeurige dieren. U kunt een hond één soort voer voor de rest van zijn of haar leven geven en hij zal altijd super blij zijn met zijn bakje korrels. Bij katten werkt dit helaas niet zo. Een kat wil na verloop van tijd weer eens iets nieuws proberen. Dit kan na 2 dagen zijn, maar dit kan ook na maand zo zijn. Dat kan het nog wel eens lastig maken om kattenvoer te kopen. Hondeneigenaren kunnen namelijk de korrels gewoon groots inslaan en hier redelijk wat geld op besparen. De kans zit erin dat als u een grote hoeveelheid kattenkorrels inslaat dat de kat het vertikt om dit op te eten gewoon om u te pesten. Alle grappen opzij, het kan oprecht lastig zijn om voer voor een kat te kopen, gelukkig heb ik wel een aantal tips voor u.

 

“Mijn kat wil dit niet eten”.

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat er twee soorten kattenvoer bestaat, namelijk korrels en “nat voer”. Nat voer noem ik al het voer wat in een sausje, jus, etc. zit. Korrels zijn verreweg het meeste voedzaam voor een kat. Hier zitten de meeste voedingstoffen in en geen toegevoegde suikers, geur, of kleurstoffen. Daarnaast gaat de kat ook vaak beter drinken van de korrels. Tot slot zijn de korrels vele male beter voor het gebit van uw kat. Kort gezegd is deze vorm van kattenvoer verreweg het beste, maar uw kat heeft natuurlijk liever het natte kattenvoer. Ik raad het aan om dan soms de twee een kleine beetje te mixen. Doe dit niet al te veel en al te vaak, dan worden de korrel zacht. Maar door te mixen raakt de kat ook beter gewend aan de korrels en zal ze vanzelf het droge voer gaan eten.

 

Nat voer

Ik raad het wel aan om een aantal dozen met nat voer te halen. Niet alleen verwent u uw kat hiermee, maar door een doos met verschillende smaken te hebben kunt u de kat ook de afwisselingen geven die hij of zij wil. Geef dus ook niet willekeurig een zakje van het natte voer, maar doe altijd dezelfde totdat deze smaak op is. Wil ze de nieuwe smaak vervolgens niet? Doe gewoon een plakje ham of kaas op het kattenvoer en gaat er snel genoeg van eten. Zo geeft u uw kat een gevarieerd dieet. Nogmaals, korrels zijn verreweg het beste voor uw kat, maar zo nu en dan een kleine lekkernij is prima.

 

Laatste Nieuws

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van de bomen en alles krijgt weer een mooie lichte gloed...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen in je eigen huis. Dat is logisch, maar helaas heeft...

De voordelen van besneeuwde kerstbomen!

Wil je een echt sneeuwgevoel creëren tijdens de feestdagen? Een besneeuwde kerstboom is dan dé perfecte keuze voor jou. Om...

De geldzaken op orde

Voor veel mensen zijn de lonen lager, en de dingen worden duurder. Het is dus belangrijker dan ooit dat...

Ook leuk om te lezen

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU