HomeAlgemeenKattenvoer voor de kieskeurige viervoeter

Kattenvoer voor de kieskeurige viervoeter

Katten zijn kieskeurige dieren. U kunt een hond één soort voer voor de rest van zijn of haar leven geven en hij zal altijd super blij zijn met zijn bakje korrels. Bij katten werkt dit helaas niet zo. Een kat wil na verloop van tijd weer eens iets nieuws proberen. Dit kan na 2 dagen zijn, maar dit kan ook na maand zo zijn. Dat kan het nog wel eens lastig maken om kattenvoer te kopen. Hondeneigenaren kunnen namelijk de korrels gewoon groots inslaan en hier redelijk wat geld op besparen. De kans zit erin dat als u een grote hoeveelheid kattenkorrels inslaat dat de kat het vertikt om dit op te eten gewoon om u te pesten. Alle grappen opzij, het kan oprecht lastig zijn om voer voor een kat te kopen, gelukkig heb ik wel een aantal tips voor u.

 

“Mijn kat wil dit niet eten”.

Allereerst is het belangrijk om te onthouden dat er twee soorten kattenvoer bestaat, namelijk korrels en “nat voer”. Nat voer noem ik al het voer wat in een sausje, jus, etc. zit. Korrels zijn verreweg het meeste voedzaam voor een kat. Hier zitten de meeste voedingstoffen in en geen toegevoegde suikers, geur, of kleurstoffen. Daarnaast gaat de kat ook vaak beter drinken van de korrels. Tot slot zijn de korrels vele male beter voor het gebit van uw kat. Kort gezegd is deze vorm van kattenvoer verreweg het beste, maar uw kat heeft natuurlijk liever het natte kattenvoer. Ik raad het aan om dan soms de twee een kleine beetje te mixen. Doe dit niet al te veel en al te vaak, dan worden de korrel zacht. Maar door te mixen raakt de kat ook beter gewend aan de korrels en zal ze vanzelf het droge voer gaan eten.

 

Nat voer

Ik raad het wel aan om een aantal dozen met nat voer te halen. Niet alleen verwent u uw kat hiermee, maar door een doos met verschillende smaken te hebben kunt u de kat ook de afwisselingen geven die hij of zij wil. Geef dus ook niet willekeurig een zakje van het natte voer, maar doe altijd dezelfde totdat deze smaak op is. Wil ze de nieuwe smaak vervolgens niet? Doe gewoon een plakje ham of kaas op het kattenvoer en gaat er snel genoeg van eten. Zo geeft u uw kat een gevarieerd dieet. Nogmaals, korrels zijn verreweg het beste voor uw kat, maar zo nu en dan een kleine lekkernij is prima.

 

Laatste Nieuws

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd met zich mee. Terwijl je nog moet beseffen wat er...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Als je lekker in je vel zit...

Bitcoin verkopen bij SATOS

Crypto is tegenwoordig erg populair waardoor steeds meer mensen zich erin gaan verdiepen. Het schijnt de toekomst te zijn,...

Welke mogelijkheden heb je als je er even tussenuit wilt?

Het is leuk om eens in de zoveel tijd een vakantie te plannen. Hierbij hoeft het niet per se...

Ook leuk om te lezen

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU