HomeAlgemeenWord ook een rijinstructeur

Word ook een rijinstructeur

Steeds vaker willen mensen voor zichzelf werken. Waar het vroeger de norm was om voor een groot bedrijf aan het werk te gaan, kiezen nu steeds meer mensen er juist voor om eigen baas te worden. Er zijn veel verschillende soorten ondernemingen en sectoren waarin het makkelijker is om voor jezelf te beginnen. Eén van deze banen is bijvoorbeeld het worden van rijinstructeur. Dit is een baan dat steeds populairder aan het worden is. Niet alleen is het de ideale combinatie om te werken met mensen en ook nog eens iets aan andere te kunnen leren, daarnaast is het een goede baan om de eigen uren te bepalen. Uiteindelijk is dat ook één van de voornaamste redenen dat mensen voor zichzelf willen gaan beginnen. Maar hoe word je precies een rijinstructeur en welke taken moet je uiteindelijk precies gaan uitvoeren?

 

De opleiding

De opleiding rijinstructeur is erg divers en daarom vinden mensen het vaak erg leuk om deze opleiding te volgen. Uiteraard moet je ook een beetje gevoel hebben voor autorijden en tevens is het belangrijk dat je wil zorgen voor een veiliger verkeer. Hier speel je direct namelijk een grote rol in. Om zelf ook rijinstructeur te worden moet er een opleiding gevolgd worden. Deze opleiding is verdeeld in drie verschillende fases. In de eerste fase zal er een deel theorie- en een deel praktijklessen gegeven worden. Het is uiteraard erg belangrijk dat je als rijinstructeur genoeg kennis over de wegen en het verkeer hebt. De eerste fase legt daar de basis voor. In fase twee wordt er meer gefocust op het geven van de lessen en de voorbereiding hiervan. In de derde en ook laatste fase zal er een stage gelopen worden in zowel een passieve als actieve vorm. 

 

En de taken

Wanneer je vervolgens alles goed hebt afgerond zal ook jij jezelf rijinstructeur kunnen noemen. Als rijinstructeur is het uiteraard het belangrijkste dat je personen krijgt die bij jou willen lessen. In deze lessen zal jij ervoor zorgen dat de leerlingen klaargestoomd worden voor het theoretische examen en het praktijkexamen. Gedurende deze lessen zullen de leerlingen in de auto rijden terwijl jij ernaast zit om te zorgen dat alles veilig gebeurt. Waar nodig zal jij ingrijpen om te verzekeren dat alles veilig verloop en verder zal je tips geven aan de leerlingen, zodat zij aan het einde van de lessen klaar zullen zijn om zelfstandig in het voertuig te kunnen rijden op een veilige manier.

Laatste Nieuws

Wat is de nieuwe kersttrend voor 2021?

Voor je het weet is het al bijna weer zover en kan de kerstboomversiering uit de kast of van...

Leuke december geschenken voor jouw personeel

Voor personeel binnen een bedrijf is het altijd erg belangrijk om het gevoel van waardering het hebben. Vooral in...

De juiste bank bij je interieur

Of je het wilt of niet, een zitbank neemt een belangrijke positie in in je huiskamer. De bank is...

Tips bij het kiezen van het juiste gehoorapparaat

Iemand niet kunnen verstaan is niet voor iedereen iets wat bij toeval soms gebeurd, voor sommigen is het ook...

Ook leuk om te lezen

Wat is de nieuwe kersttrend voor 2021?

Voor je het weet is het al bijna weer...

Leuke december geschenken voor jouw personeel

Voor personeel binnen een bedrijf is het altijd erg...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU