HomeAlgemeenWord ook een rijinstructeur

Word ook een rijinstructeur

Steeds vaker willen mensen voor zichzelf werken. Waar het vroeger de norm was om voor een groot bedrijf aan het werk te gaan, kiezen nu steeds meer mensen er juist voor om eigen baas te worden. Er zijn veel verschillende soorten ondernemingen en sectoren waarin het makkelijker is om voor jezelf te beginnen. Eén van deze banen is bijvoorbeeld het worden van rijinstructeur. Dit is een baan dat steeds populairder aan het worden is. Niet alleen is het de ideale combinatie om te werken met mensen en ook nog eens iets aan andere te kunnen leren, daarnaast is het een goede baan om de eigen uren te bepalen. Uiteindelijk is dat ook één van de voornaamste redenen dat mensen voor zichzelf willen gaan beginnen. Maar hoe word je precies een rijinstructeur en welke taken moet je uiteindelijk precies gaan uitvoeren?

 

De opleiding

De opleiding rijinstructeur is erg divers en daarom vinden mensen het vaak erg leuk om deze opleiding te volgen. Uiteraard moet je ook een beetje gevoel hebben voor autorijden en tevens is het belangrijk dat je wil zorgen voor een veiliger verkeer. Hier speel je direct namelijk een grote rol in. Om zelf ook rijinstructeur te worden moet er een opleiding gevolgd worden. Deze opleiding is verdeeld in drie verschillende fases. In de eerste fase zal er een deel theorie- en een deel praktijklessen gegeven worden. Het is uiteraard erg belangrijk dat je als rijinstructeur genoeg kennis over de wegen en het verkeer hebt. De eerste fase legt daar de basis voor. In fase twee wordt er meer gefocust op het geven van de lessen en de voorbereiding hiervan. In de derde en ook laatste fase zal er een stage gelopen worden in zowel een passieve als actieve vorm. 

 

En de taken

Wanneer je vervolgens alles goed hebt afgerond zal ook jij jezelf rijinstructeur kunnen noemen. Als rijinstructeur is het uiteraard het belangrijkste dat je personen krijgt die bij jou willen lessen. In deze lessen zal jij ervoor zorgen dat de leerlingen klaargestoomd worden voor het theoretische examen en het praktijkexamen. Gedurende deze lessen zullen de leerlingen in de auto rijden terwijl jij ernaast zit om te zorgen dat alles veilig gebeurt. Waar nodig zal jij ingrijpen om te verzekeren dat alles veilig verloop en verder zal je tips geven aan de leerlingen, zodat zij aan het einde van de lessen klaar zullen zijn om zelfstandig in het voertuig te kunnen rijden op een veilige manier.

Laatste Nieuws

Verzekeringen zijn belangrijk voor een veilig leven

Er zijn diverse varianten aan verzekering die gebruikt kunnen worden in het leven. Een verzekering kan erg handig zijn...

De perfecte draft fust voor thuis

Wellicht heb je binnenkort wel een leuk feestje thuis omdat je jarig bent, of omdat je iets anders te...

Waar moet je op letten bij het kopen van koplampen

De koplampen zitten aan de voorkant van een auto en zijn van groot belang. Je wilt namelijk veilig de...

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd met zich mee. Terwijl je nog moet beseffen wat er...

Ook leuk om te lezen

Verzekeringen zijn belangrijk voor een veilig leven

Er zijn diverse varianten aan verzekering die gebruikt kunnen...

De perfecte draft fust voor thuis

Wellicht heb je binnenkort wel een leuk feestje thuis...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU