HomeWonenKies de beste hypotheek voor jouw huis

Kies de beste hypotheek voor jouw huis

Steeds meer starters willen graag weg uit hun huurhuis om een koopwoning zelf aan te schaffen. Door de huizenmarkt is dit momenteel niet altijd even makkelijk en daarom zijn er veel starters nu nog op zoek naar een koophuis. Het huren is in principe weggegooid geld met het maandelijkse bedrag dat aan de huisbaas wordt betaald. In het geval van een koopwoning wordt dit maandelijkse bedrag, de hypotheek, meer gezien als een investering in het eigen huis. Daardoor hebben mensen liever een eigen huis dat zij gekocht hebben. Niet alleen is dit financieel gezien aantrekkelijker, maar daarnaast is het gewoon fijner om een eigen plek te hebben die echt van jou is. Dan kan je ook verbouwen wat je wil en bijvoorbeeld eens de muren verven. Om uiteindelijk zelf een huis te kunnen kopen heb je alleen wel een hypotheek nodig. 

 

Hypotheek 

En het krijgen van een hypotheek is tegenwoordig niet altijd meer even makkelijk. De woningmarkt zorgt ervoor dat de huizen steeds duurder worden, waardoor het vooral voor veel starters niet mogelijk is om bijvoorbeeld een rijtjeshuis met een leuke tuin te kopen. De hoogte van de hypotheek berekenen die je van de bank zal krijgen is afhankelijk van het inkomen en eventueel kapitaal dat gedurende de afgelopen jaren gespaard kan zijn. Deze twee financiële inkomens gecombineerd bepaald de hoogte van de hypotheek die je kan krijgen. Tevens wordt er gekeken of er nog eventuele schulden zijn die afbetaald moeten worden. Dit heeft namelijk ook invloed op de hoogte van de hypotheek die je uiteindelijk kan krijgen. Wanneer je een bepaalde hypotheek gekregen hebt en er een huis is gekocht, moet deze hypotheek maandelijks terugbetaald worden. 

 

Met rente

Dit is een maandelijks bedrag dat gezien kan worden als de huur van jouw eigen huis. Echter, komt er boven dit maandelijkse bedrag ook nog rente. Dit is een percentage van het geleende bedrag van de bank dat boven op de hypotheek terugbetaald dient te worden. Deze rentes verschillen per hypotheek, waardoor de hypotheekrente vergelijken van de verschillende aanbieders altijd aangeraden wordt. Zo weet je vooraf welke rente je bij welke bank of organisatie zal krijgen, zodat je niet voor eventuele verrassingen zal komen te staan. Tevens weet je dan ook of het haalbaar zal zijn om met jouw inkomen of jullie inkomens het maandelijkse bedrag te betalen. Zo kan je op een verstandige manier uiteindelijk jouw eigen huis kopen om daar een lange tijd fijn te kunnen wonen.

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU