Vakantie

Na ruim een jaar pandemie lijkt het er nu op dat we deze zomer weer wat meer vrijheid krijgen om op vakantie te gaan. Vorige zomer konden we al van een vakantie in eigen land genieten maar deze zomer lijkt het dan echt weer te kunnen, op vakantie naar de buitenlandse zon. Sinds korte tijd worden er weer massaal vliegreizen naar de zon geboekt. Het is nog niet toegestaan om naar alle landen te reizen maar veel landen hebben weer het signaal gekregen dat het veilig genoeg is om naar toe te gaan. Naast de vliegvakanties zijn de autovakanties traditiegetrouw ook populair. Onder andere Frankrijk, Spanje en Italië mogen jaarlijks op een enorme toeloop aan toeristen uit ons land rekenen. Na een verloren zomerseizoen in 2020 zitten ze ook in deze landen weer met smart te wachten op de toeristen en weer een ouderwetse vakantiezomer te beleven.

Vakantie in eigen land

Ook deze zomer zitten de vakantieparken en hotels in ons land al zo goed als volgeboekt. Veel mensen kiezen toch nog voor de zekerheid dat hun vakantie in ieder geval door kan gaan. Veel van deze mensen gaan nu pas ontdekken hoe mooi Nederland eigenlijk is. Natuurlijk is het weer vaak de onzekere factor voor een geslaagde vakantie maar los daar van is er volop te beleven in ons eigen land. Ook voor een korte vakantie of een weekendje weg zijn er volop mogelijkheden. Ook in de mooie steden is genoeg te beleven. In het midden van ons land is Utrecht zo’n stad. Met de Dom en de grachten als blikvangers is Utrecht zeker een aanrader. Heb je aan één dag niet genoeg boek dan een hotel utrecht zodat je alles op je gemak kunt bekijken. Andere leuke bezienswaardigheden zijn het spoorweg en het Nijntje museum waar jaarlijks veel bezoekers op af komen.

Verre bestemmingen

In ons eigen land en grote delen van Europa is het vieren van vakantie deze zomer weer toegestaan. Voor bestemmingen buiten Europa is dat vaak nog niet het geval. Toch zijn er ook al veel mensen die alvast een boeking doen voor een verre vakantie. Als het dan weer kan dan weten zij in ieder geval zeker dat ze een accommodatie hebben. Maar voor het zover is kunnen we in ieder geval in ons mooie eigen land genieten van een weekendje weg, een korte vakantie of natuurlijk gewoon 2 weken zomervakantie. En dat weer zal ook wel goedkomen.

Laatste Nieuws

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van de bomen en alles krijgt weer een mooie lichte gloed...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen in je eigen huis. Dat is logisch, maar helaas heeft...

De voordelen van besneeuwde kerstbomen!

Wil je een echt sneeuwgevoel creëren tijdens de feestdagen? Een besneeuwde kerstboom is dan dé perfecte keuze voor jou. Om...

De geldzaken op orde

Voor veel mensen zijn de lonen lager, en de dingen worden duurder. Het is dus belangrijker dan ooit dat...

Ook leuk om te lezen

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU