HomeAlgemeenTypisch Nederlands

Typisch Nederlands

In het westen van Europa ligt ons kleine, maar mooie land. Nederland trekt jaarlijks veel toeristen van over heel de wereld. Velen zijn onder de indruk van onze rijke geschiedenis, prachtige architectuur en vlakke landschappen. Alleen wat maakt Nederland nou echt uniek? Kaas, tulpen en klompen. Dat zijn woorden die iedereen wel associeert met ons land. Toch heeft Nederland veel meer leuke typische dingen te bieden. Lees verder en doe inspiratie op. 

Coffeeshops

Wereldwijd staat Nederland bekend om haar progressieve aanpak wat betreft het drugsbeleid. Als sinds het jaar 1976 kun je in ons land legaal wiet of hasj kopen. Niet alleen de Nederlanders maken hier gebruik van, maar ook de toeristen in ons land. Ieder jaar komen er weer nieuwe coffeeshops bij met een gevarieerd aanbod. Deze vind je natuurlijk niet alleen in Amsterdam. Coffeeshop Meppel is bijvoorbeeld ook een goede aanrader. Of wat dacht je van coffee shop Zwolle? Deze coffeeshops staan bekend om de zeer goede kwaliteit van hun producten die je kunt krijgen tegen scherpe prijzen. Waar de coffeeshops uniek in zijn, is het feit dat ze zich richten op een beleving. Het gaat niet alleen om de joints die ze bieden, het gaat om de ervaring eromheen. Dit zie je terug aan de prachtige inrichting van de coffeeshops en de uitstekende service. Het is zeker de moeite waard om langs deze coffeeshops te gaan wanneer je in het oosten van het land bent. 

Grachten 

Nederland heeft verschillende historische steden. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem. Wanneer je deze steden bezoekt, geniet je van indrukwekkende architectuur. Daarnaast ontdek je op al deze plaatsen de typisch Nederlandse grachten. Al vroeg in de geschiedenis is Nederland begonnen met het uitgraven van grachten voor waterafvoer, vervoer en irrigatie. Handelaren konden vroeger met al hun goederen stadscentra binnenvaren via de grachten. Tegenwoordig worden de grachten ook gebruikt voor vrijetijdsgerichte activiteiten. Zo kom je er bijvoorbeeld veel restaurantjes tegen. Het is overigens een aanrader om een keer een rondvaart te boeken over de grachten in Utrecht, Leiden, Haarlem of Amsterdam. 

Windmolens 

De oudste windmolen in Nederland dateert uit het jaar 1221. In de loop der jaren zijn er steeds meer windmolens bijgekomen in ons land. Molens hebben grote wieken die bewegingsenergie omzetten in rotatie-energie. Hierdoor is men in staat om graan te maken, hout te zagen, water te verplaatsen of zelfs energie op te wekken. Zoals je merkt, kunnen molens diverse functies hebben. Het is dan ook niet vreemd dat er veel verschillende windmolens zijn. Denk bijvoorbeeld aan een zaagmolen, poldermolen, korenmolen of windturbine. Tegenwoordig trekken windmolens veel toeristen. Een tip is om naar de Zaanse Schans te gaan. Dit is een plaats waar je vele windmolens kunt bezichtigen. 

Vorig artikel
Volgend artikel

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU