HomeZakelijkCross docking

Cross docking

Heb jij een productgerichte onderneming? In dat geval zijn de logistieke processen rondom het beheren van voorraad zeer belangrijk. Je streeft er uiteraard naar om de voorraden zo klein mogelijk te houden, omdat dit minder risico met zich meebrengt. Tegelijkertijd wil je snelle levertijden realiseren. Op die manier houd je de klant tevreden. Een kleine voorraad en toch snelle levertijden kun je op verschillende manieren bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van de voordelen die cross docking met zich meebrengt. Alleen wat is cross docking nou precies?

Cross docking en de voordelen

Cross docking is in feite een logistiek proces waarbij geen sprake is van tussentijdse voorraadopslag. De inkomende goederenstroom op een bepaalde locatie wordt in dit geval direct verplaatst naar het punt waar de uitgaande goederenstroom plaatsvindt. De betreffende producten worden dus niet in de tussentijd opgeslagen in een magazijn. De goederen blijven maximaal 24 uur liggen in de crossdock. Het voordeel van cross docking is dat hiermee de doorlooptijd verkort wordt. Daarnaast brengt het efficiëntie met zich mee. Dit komt doordat goederen gebundeld worden. Goederen met dezelfde eindbestemming worden bij cross docking samengevoegd. Dit bespaart uiteraard transportkosten.

Nadelige gevolgen in overweging nemen

Ondanks dat er vele voordelen vastzitten aan cross docking, heb je ook te maken met een aantal nadelige gevolgen. Het is verstandig om goed te kijken naar wat deze gevolgen voor jouw onderneming inhouden. Ten eerste zijn er voor cross docking bepaalde systemen nodig die geautomatiseerde processen kunnen aansturen. De systemen moeten namelijk in staat zijn om te bepalen welke goederen in welke transportvoertuigen terecht moeten komen. Ten tweede is het van belang dat goederenstromen optimaal geregistreerd worden, zodat de goederen goed te volgen zijn. Tot slot zal cross docking flinke investeringen vereisen. Zo is het bijvoorbeeld nodig om te investeren in transportmiddelen en het distributiecentrum. Ondanks de genoemde nadelige gevolgen, wordt cross docking steeds populairder onder ondernemingen. De voordelen lijken dus zwaarder te wegen dan de nadelen. 

Cross docking services

Wil jij profiteren van de voordelen van cross docking zonder dat je te maken hoeft te hebben met de nadelen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van cross docking services. Neem als voorbeeld hubbel den haag. Dit is een bedrijf waarbij transporteurs en vervoerders iedere dag van de week kunnen crossdocken voor leveringen in de regio. Verschillende goederen worden gebundeld en zullen hun eindbestemming bereiken door gebruik te maken van de diensten van Hubbel. Dit scheelt jouw onderneming tijd en geld. Een extra voordeel van Hubbel is dat dit bedrijf oog heeft voor het milieu. Kies je voor Hubbel, dan kies je dus ook voor duurzaam. 

Laatste Nieuws

Het gemak van chocolade kopen met een klik

Ken je dat gevoel? Je zit thuis op de bank, snakt naar iets zoets, maar je hebt geen zin...

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen? Overweeg je om over te stappen op groene energie? Dan...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch...

Van medisch secretaresse naar virtuele assistent: jouw nieuwe carrièrestap?

Ben jij een medisch secretaresse en overweeg je een carrièreverandering? Misschien is de rol van virtuele assistent iets voor...

Ook leuk om te lezen

Het gemak van chocolade kopen met een klik

Ken je dat gevoel? Je zit thuis op de...

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen?...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU