HomeZakelijkCross docking

Cross docking

Heb jij een productgerichte onderneming? In dat geval zijn de logistieke processen rondom het beheren van voorraad zeer belangrijk. Je streeft er uiteraard naar om de voorraden zo klein mogelijk te houden, omdat dit minder risico met zich meebrengt. Tegelijkertijd wil je snelle levertijden realiseren. Op die manier houd je de klant tevreden. Een kleine voorraad en toch snelle levertijden kun je op verschillende manieren bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van de voordelen die cross docking met zich meebrengt. Alleen wat is cross docking nou precies?

Cross docking en de voordelen

Cross docking is in feite een logistiek proces waarbij geen sprake is van tussentijdse voorraadopslag. De inkomende goederenstroom op een bepaalde locatie wordt in dit geval direct verplaatst naar het punt waar de uitgaande goederenstroom plaatsvindt. De betreffende producten worden dus niet in de tussentijd opgeslagen in een magazijn. De goederen blijven maximaal 24 uur liggen in de crossdock. Het voordeel van cross docking is dat hiermee de doorlooptijd verkort wordt. Daarnaast brengt het efficiëntie met zich mee. Dit komt doordat goederen gebundeld worden. Goederen met dezelfde eindbestemming worden bij cross docking samengevoegd. Dit bespaart uiteraard transportkosten.

Nadelige gevolgen in overweging nemen

Ondanks dat er vele voordelen vastzitten aan cross docking, heb je ook te maken met een aantal nadelige gevolgen. Het is verstandig om goed te kijken naar wat deze gevolgen voor jouw onderneming inhouden. Ten eerste zijn er voor cross docking bepaalde systemen nodig die geautomatiseerde processen kunnen aansturen. De systemen moeten namelijk in staat zijn om te bepalen welke goederen in welke transportvoertuigen terecht moeten komen. Ten tweede is het van belang dat goederenstromen optimaal geregistreerd worden, zodat de goederen goed te volgen zijn. Tot slot zal cross docking flinke investeringen vereisen. Zo is het bijvoorbeeld nodig om te investeren in transportmiddelen en het distributiecentrum. Ondanks de genoemde nadelige gevolgen, wordt cross docking steeds populairder onder ondernemingen. De voordelen lijken dus zwaarder te wegen dan de nadelen. 

Cross docking services

Wil jij profiteren van de voordelen van cross docking zonder dat je te maken hoeft te hebben met de nadelen? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van cross docking services. Neem als voorbeeld hubbel den haag. Dit is een bedrijf waarbij transporteurs en vervoerders iedere dag van de week kunnen crossdocken voor leveringen in de regio. Verschillende goederen worden gebundeld en zullen hun eindbestemming bereiken door gebruik te maken van de diensten van Hubbel. Dit scheelt jouw onderneming tijd en geld. Een extra voordeel van Hubbel is dat dit bedrijf oog heeft voor het milieu. Kies je voor Hubbel, dan kies je dus ook voor duurzaam. 

Laatste Nieuws

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van de bomen en alles krijgt weer een mooie lichte gloed...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen in je eigen huis. Dat is logisch, maar helaas heeft...

De voordelen van besneeuwde kerstbomen!

Wil je een echt sneeuwgevoel creëren tijdens de feestdagen? Een besneeuwde kerstboom is dan dé perfecte keuze voor jou. Om...

De geldzaken op orde

Voor veel mensen zijn de lonen lager, en de dingen worden duurder. Het is dus belangrijker dan ooit dat...

Ook leuk om te lezen

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van...

Je huis veilig houden, zo doe je dat!

Het is van belang om je veilig te voelen...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU