HomeZakelijkWaar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Waar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Misschien droom jij al van kleins af aan van het starten van je eigen onderneming. Wellicht heb je al het perfecte bedrijfsidee en heb je genoeg kapitaal om je dromen te verwezenlijken. Veel beginnende, en dus kleine, ondernemingen importeren hun verkoopwaar in het begin vanuit italië. Het is niet gek dat dit land een populair exportland is onder de Nederlandse ondernemers. transport italie – Nederland kan natuurlijk gewoon per auto of vrachtwagen, omdat je geen water hoeft te doorkruisen. Ook is het land lid van de EU handelsvereniging, wat importeren een stuk aantrekkelijker maakt. Hiernaast is Italië altijd al een populair vakantieland geweest onder de Nederlanders en dus is het bezoeken van leveranciers in dit land ook daadwerkelijk een feestje. Hoewel importeren uit Italië in principe de juiste keuze kan zijn voor jouw bedrijfsplan, is het toch belangrijk dat je op bepaalde punten extra let. Met onderstaande tips kun je veilig zaken doen met Italiaanse leveranciers en dat is wel zo goed om te kijken.

De Italiaanse zakenwereld

Natuurlijk verschilt de cultuur in elk land. Er moet echter niet vergeten worden dat de zakenwereld per land ook weer een eigen cultuur kent. Wanneer je zaken gaat doen in het buitenland, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de normen en waarden van deze cultuur, zodat jij geen cruciale fouten kan maken om deze reden. De Italiaanse cultuur staat bekend als warm en gastvrij, dit zul je vast wel eens gemerkt hebben als je op vakantie bent geweest naar Italië. De zakenwereld hangt dan ook aan elkaar van persoonlijke relaties en vertrouwen. Wij Nederlanders kunnen soms wel koelbloedig zijn en willen zaken snel hebben geregeld, maar bij het vinden van een Italiaanse leverancier is het belangrijk elkaar eerst goed te leren kennen op persoonlijk niveau. Wanneer je een vertrouwensband hebt opgebouwd met een Italiaanse leverancier weet je zeker dat de zaken hierdoor op lange termijn beter zullen verlopen.

Transport Italië

Wanneer je een goede leverancier hebt gevonden is het belangrijk om afspraken te maken over transport Italië – Nederland. Ga net zolang in onderhandeling totdat de verwachtingen omtrent prijs en andere regelingen gelijk zijn aan elkaar. Als je deze stap te snel zou nemen kun je het risico lopen dat hier na enige tijd conflicten over zullen ontstaan. Kijk ook naar het voordeligste transport Italië. Wanneer je vracht erg groot is, kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om dit met de trein te transporteren.

Laatste Nieuws

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd met zich mee. Terwijl je nog moet beseffen wat er...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Als je lekker in je vel zit...

Bitcoin verkopen bij SATOS

Crypto is tegenwoordig erg populair waardoor steeds meer mensen zich erin gaan verdiepen. Het schijnt de toekomst te zijn,...

Welke mogelijkheden heb je als je er even tussenuit wilt?

Het is leuk om eens in de zoveel tijd een vakantie te plannen. Hierbij hoeft het niet per se...

Ook leuk om te lezen

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU