HomeZakelijkWaar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Waar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Misschien droom jij al van kleins af aan van het starten van je eigen onderneming. Wellicht heb je al het perfecte bedrijfsidee en heb je genoeg kapitaal om je dromen te verwezenlijken. Veel beginnende, en dus kleine, ondernemingen importeren hun verkoopwaar in het begin vanuit italië. Het is niet gek dat dit land een populair exportland is onder de Nederlandse ondernemers. transport italie – Nederland kan natuurlijk gewoon per auto of vrachtwagen, omdat je geen water hoeft te doorkruisen. Ook is het land lid van de EU handelsvereniging, wat importeren een stuk aantrekkelijker maakt. Hiernaast is Italië altijd al een populair vakantieland geweest onder de Nederlanders en dus is het bezoeken van leveranciers in dit land ook daadwerkelijk een feestje. Hoewel importeren uit Italië in principe de juiste keuze kan zijn voor jouw bedrijfsplan, is het toch belangrijk dat je op bepaalde punten extra let. Met onderstaande tips kun je veilig zaken doen met Italiaanse leveranciers en dat is wel zo goed om te kijken.

De Italiaanse zakenwereld

Natuurlijk verschilt de cultuur in elk land. Er moet echter niet vergeten worden dat de zakenwereld per land ook weer een eigen cultuur kent. Wanneer je zaken gaat doen in het buitenland, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de normen en waarden van deze cultuur, zodat jij geen cruciale fouten kan maken om deze reden. De Italiaanse cultuur staat bekend als warm en gastvrij, dit zul je vast wel eens gemerkt hebben als je op vakantie bent geweest naar Italië. De zakenwereld hangt dan ook aan elkaar van persoonlijke relaties en vertrouwen. Wij Nederlanders kunnen soms wel koelbloedig zijn en willen zaken snel hebben geregeld, maar bij het vinden van een Italiaanse leverancier is het belangrijk elkaar eerst goed te leren kennen op persoonlijk niveau. Wanneer je een vertrouwensband hebt opgebouwd met een Italiaanse leverancier weet je zeker dat de zaken hierdoor op lange termijn beter zullen verlopen.

Transport Italië

Wanneer je een goede leverancier hebt gevonden is het belangrijk om afspraken te maken over transport Italië – Nederland. Ga net zolang in onderhandeling totdat de verwachtingen omtrent prijs en andere regelingen gelijk zijn aan elkaar. Als je deze stap te snel zou nemen kun je het risico lopen dat hier na enige tijd conflicten over zullen ontstaan. Kijk ook naar het voordeligste transport Italië. Wanneer je vracht erg groot is, kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om dit met de trein te transporteren.

Laatste Nieuws

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen? Overweeg je om over te stappen op groene energie? Dan...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch...

Van medisch secretaresse naar virtuele assistent: jouw nieuwe carrièrestap?

Ben jij een medisch secretaresse en overweeg je een carrièreverandering? Misschien is de rol van virtuele assistent iets voor...

Ontdek de fantastische voordelen van beton ciré vloeren!

Hallo daar! Ben je ooit in een huis gestapt en meteen onder de indruk van de vloer? Misschien was...

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen?...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU