HomeLifestyleAangevallen door een dier in Eindhoven, wat nu?

Aangevallen door een dier in Eindhoven, wat nu?

Ongelukken zitten in een klein hoekje, dat weten we allemaal. Daar is helaas niet veel aan te doen, dat kan iedereen overkomen. Als het je dan overkomt, wil je graag weten wat je eraan kunt doen. Dat begrijpen wij en dat willen we je ook kunnen bieden. Willen en gaan. Want in deze blog vertellen we je over wat je moet doen als je bent aangevallen door een dier in Eindhoven en hier schade door hebt ondervonden. Erg vervelend, maar er zijn oplossingen! Die oplossingen en het proces hiernaartoe, die bespreken we met je in deze blog. Onder andere de inzet van een letselschade advocaat Eindhoven wordt besproken. 

Medische hulp

Allereerst zul je je moeten beseffen dat niets belangrijker is dan je gezondheid. Als je schade hebt die zich fysiek heeft geuit, zul je daarom medische hulp moeten zoeken. Die medische hulp kan bij de EHBO zijn, bij een huisarts, de spoedeisende hulp of bij het ziekenhuis; dat maakt niet uit. Het gaat erom dat je de schade goed verzorgt, we willen niet dat het nog erger wordt. Is dit gedaan? Dan kun je denken aan de rest!

Aansprakelijkheid

Dan zul je degene moeten zoeken die aansprakelijk is voor de acties van het dier. Het is namelijk in Nederland zo dat dieren die schade toebrengen aan een ander, onder de aansprakelijkheid van hun bezitter vallen. Dit is geregeld in artikel 6:179 BW en wordt ook wel de risicoaansprakelijkheid genoemd. Die risicoaansprakelijkheid, die is gebaseerd op de onrechtmatige daad in artikel 6:162 BW en is een van de belangrijkste artikelen tijdens een rechtenstudie, elke advocaat heeft dit in zijn of haar hoofd geprent. Het baasje is aansprakelijk dus hem of haar zul je moeten traceren. 

Vergoeding

Afhankelijk van de precieze situatie kun je voldoen aan het in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Dit komt omdat je schade hebt geleden, dit wordt ook wel letselschade. Je zult dan moeten voldoen aan een aantal criteria die bij wet zijn vastgelegd, maar per situatie kunnen verschillen. Een letselschade advocaat Eindhoven hiervoor inschakelen is daarom aan te raden. Je kunt het beste kijken of je het eerst samen met de bezitter van het dier kunt oplossen, en vervolgens pas beginnen aan juridische claims. De hoogte van de vergoeding is van vele factoren afhankelijk en ook dit zal moeten worden meegenomen. Het is dus simpelweg een complex vraagstuk en derhalve belangrijk om juridische bijstand te zoeken.  

Laatste Nieuws

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ontdek de vreugde van het creëren met Myglossy

Je hebt vast wel eens gedacht over het zelf maken van een boek. Misschien heb je een geweldig verhaal...

Ook leuk om te lezen

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU