HomeZakelijkDe bedrijfscultuur verbeteren

De bedrijfscultuur verbeteren

Zoals bij ieder bedrijf wil je dat ook jouw bedrijf als een geoliede machine draait. Uiteraard is een belangrijk onderdeel om dit waar te kunnen maken, een fijne bedrijfscultuur realiseren. Een cultuur waarin iedere werknemer zich 'thuis' voelt, uitgedaagd wordt, gemotiveerd is om elkaar te helpen en het het liefst ook nog gezellig met elkaar heeft. Voor jou als ondernemer is het dan ook de taak om de bedrijfscultuur constant in de gaten te houden en waar mogelijk de bedrijfscultuur te verbeteren. Dit aspect zorgt er mede voor dat jouw bedrijf goed kan draaien. Dat dit van enorm groot belang is, hoor je waarschijnlijk niet voor het eerst. Wat we daarom in deze blog willen belichten, zijn een aantal opties van hoe je de cultuur kunt verbeteren.  We helpen je een handje op dit gebied en komen met een aantal waardevolle tips! Ben je er ready voor? Dan gaan we aan de slag. 

Origineel bedrijfsfeest

Feest is altijd goed. Het verbindt op een manier zoals geen enkele andere activiteit dat doet. Een gezamenlijke workshop of training is uiteraard een waardevolle toevoeging om de samenwerking of kennis binnen de groep te verbeteren. Toch is een personeelsfeest in onze ogen het moment dat werknemers echt met elkaar connecten. Je leert elkaar op andere manier kennen en vooral binnen een andere sfeer. Het is uitermate geschikt om de onderlinge band binnen het bedrijf te versterken. Ouderwetse gezelligheid. Het is afhankelijk van de grootte van je bedrijf en je ambities, maar wil je dit echt groots aanpakken, dan kun je er ook voor kiezen dit te laten organiseren door een extern bedrijf. Zo heb je er niet te veel werk aan en wordt het tot in de puntjes geregeld. Hiervoor kun je ook kiezen wanneer je een jubileum wilt vieren of een feestelijke opening organiseert.

Informele sfeer

Per bedrijf verschilt de cultuur sterk. In sommige bedrijven is het vanzelfsprekend om op de werkvloer enkel je nieuwe sales technieken te bespreken. In andere bedrijfsculturen wordt het als normaal gezien om iedere maandagochtend uitgebreid je wilde weekendverhalen te bespreken. Toch is het voor zowel formele als informele bedrijfsculturen waardevol een feest te organiseren. Dit kan je namelijk op verschillende manieren insteken. Een feest waar volop gedanst wordt, waar rustig aan statafels van live muziek wordt genoten of een feest overdag met diverse originele activiteiten. Zo kan er voor ieder bedrijf een personeelsfeest georganiseerd worden, dat passend is en de bedrijfscultuur versterkt.

Laatste Nieuws

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen? Overweeg je om over te stappen op groene energie? Dan...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch...

Van medisch secretaresse naar virtuele assistent: jouw nieuwe carrièrestap?

Ben jij een medisch secretaresse en overweeg je een carrièreverandering? Misschien is de rol van virtuele assistent iets voor...

Ontdek de fantastische voordelen van beton ciré vloeren!

Hallo daar! Ben je ooit in een huis gestapt en meteen onder de indruk van de vloer? Misschien was...

Ook leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen?...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU