HomeLifestyleWaarom is een levensverzekering zo belangrijk?

Waarom is een levensverzekering zo belangrijk?

Helaas gaat ieder mens een keer dood. We kunnen niet duizenden jaren leven, want dat kan onze aarde niet aan. Je kunt je wel voorstellen dat als dat wel mogelijk zou zijn, er te veel mensen op onze aarde komen te wonen. Wanneer we deze prachtige plek verlaten, dan willen we onze nabestaanden natuurlijk niet met vervelende verrassingen achterlaten. Hierbij kun je denken aan openstaande leningen die je nabestaande moeten betalen, maar ook kun je denken aan het financieren van je begrafenis. Je kunt dit probleem oplossen door een levensverzekering te nemen. 

 

Wat is een levensverzekering?

Een kleine groep mensen weten niet precies wat een levensverzekering is en dat is erg jammer. Dit betekent dus ook meteen dat er te weinig mensen in Nederland zijn die een levensverzekering hebben afgesloten. Een levensverzekering betaalt een bepaald bedrag uit als je komt te overlijden. Hierbij kun je denken aan enkele duizenden tot honderdduizenden euro’s. Dit bedrag word uitbetaald aan je nabestaande, bijvoorbeeld je partner of kinderen, dit zodat zij niet in de financiële problemen komen. Hiermee kan bijvoorbeeld de hypotheek gewoon afbetaald worden en is er genoeg geld om de komende tijd het verlies te verwerken. 

 

Je begrafenis of crematie word betaald

Zoals je waarschijnlijk weet is het organiseren van een begrafenis of crematie erg prijzig. De uitvaartverzorger moet namelijk betaald worden voor zijn/haar diensten. Daarnaast moet er voor de uitvaart Amsterdam ontzettend veel zaken geregeld worden. Deze zaken kosten natuurlijk ook allemaal geld. Door een levensverzekering af te sluiten mogen de kosten van de begrafenis of crematie vergoed worden, maar hier is de levensverzekering niet voor bedoeld. Hier bestaan overlijdensverzekeringen voor. Het is daarom ook slim om naast een levensverzekering een overlijdensverzekering af te sluiten. 

 

Je laten verzekering hoeft niet duur te zijn 

Je laten verzekeren voor het geval dat je komt te overlijden, is niet duur als je kijkt naar de mogelijke gevolgen die je nabestaande zullen ervaren als je niet verzekerd bent. Een levensverzekering kan enkele honderden euro’s per maand kosten, terwijl een overlijdensverzekering enkele tientallen euro’s per maand kosten. Als je de exacte kosten van deze verzekeringen wilt weten, dan kun je het beste eens contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Nederland. Ook kun je de prijzen achterhalen door de website van deze verzekeringsmaatschappijen te bezoeken. Houd daarbij wel rekening mee dat de prijzen niet altijd accuraat zijn. Dit geldt ook voor het maximaal uit te keren bedrag bij een levensverzekering.

Laatste Nieuws

Tropische sferen in huis: Palm en Philodendron kamerplanten!

Wil je jouw huis omtoveren tot een tropische oase? Dan zijn palm kamerplant en philodendron kopen dé manier om...

Ontdek de mooiste houten kozijnprofielen en sierlijsten voor je huis!

Ben je op zoek naar een manier om je huis een unieke en stijlvolle uitstraling te geven? Dan zijn...

Waarom verduisterende rolgordijnen perfect zijn voor jouw huis

Verduisterende rolgordijnen zijn een geweldige toevoeging aan elk huis. Ze bieden niet alleen privacy en energiebesparing, maar zijn ook...

Waarom kan sieraden verkopen aantrekkelijk zijn?

Zilveren sieraden zijn al eeuwenlang een populaire keuze bij juweliers en sieradenliefhebbers. Het zilveren metaal heeft een unieke en...

Ook leuk om te lezen

Tropische sferen in huis: Palm en Philodendron kamerplanten!

Wil je jouw huis omtoveren tot een tropische oase?...

Ontdek de mooiste houten kozijnprofielen en sierlijsten voor je huis!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU