HomeZakelijkDe ideale werkplek

De ideale werkplek

Hoe gaat het met jouw werknemers? Wellicht klinkt dat als een onnodige vraag, maar als werkgever van een bedrijf, hoe beginnend of hoe groot ook, is het wellicht wel de meest belangrijke vraag om jezelf regelmatig te stellen. Niet alleen vanwege de performance management, maar ook simpelweg vanwege het algehele welzijn van je staff. Pas je bijvoorbeeld al een vlootschouw toe? 

Het functioneren

Het allereerste wat je na moet gaan als je jezelf wil vragen of je goed met je team omgaat, is kijken naar hoe je HR-cyclus en je performance management werkt. Ben je bijvoorbeeld nog heel erg van de oude stempel, en organiseer je twee keer per jaar een functioneringsgesprek, misschien wel met een sprenkeltje angstcultuur eroverheen? Dan is het al helemaal goed om kritisch te kijken naar hoe je met je werknemers omgaat én hoe je hen motiveert om alles uit zichzelf te halen en op de toppen van hun kunnen te presteren. Heb je bijvoorbeeld weleens gehoord van een vlootschouw? Dit is een managementtechniek gebaseerd op 17de-eeuwse zeilschepen; om zeker te weten dat de hele bemanning oké was, werd er na elke werkdag een inventarisatie gedaan van alle mensen, hoe het met ze ging en of er nog vragen of opmerkingen waren. Natuurlijk hoef je niet exact die constructie te volgen, maar zorg vooral dat je werknemers weten waar ze terecht moeten én dat je op de hoogte bent van wat er met hen aan de hand is in hun levens en wat er in hun hoofden speelt. 

Human Resources

Nog iets wat belangrijk is en het welzijn van je werknemers in je bedrijf bevorderd, is een goede, makkelijk bereikbare HR-cyclus. Ook dit zit in het verlengde van je werknemers die weten waar ze terecht moeten. Een HR-cyclus is er om alles makkelijker te maken voor je werknemers en ze een plek te geven om alles te bespreken. Er gebeurt nogal veel in het leven van een gemiddeld mens, en dit gaat invloed hebben op hun werkprestaties, of je dat als werkgever nu leuk vindt of niet. Je kan er dus maar beter goed en vooral ook constructief mee omgaan. Vind je ook niet? 

 

Kortom, je werknemers zijn de ruggengraat van je bedrijf, en goed en verantwoord met ze omgaan zou een prioriteit moeten zijn als werkgever. Dus, ga snel je HR-cyclus en functioneringsgesprekken moderniseren en maak je werknemers én jezelf een stuk gelukkiger. Succes! 

Laatste Nieuws

Tropische sferen in huis: Palm en Philodendron kamerplanten!

Wil je jouw huis omtoveren tot een tropische oase? Dan zijn palm kamerplant en philodendron kopen dé manier om...

Ontdek de mooiste houten kozijnprofielen en sierlijsten voor je huis!

Ben je op zoek naar een manier om je huis een unieke en stijlvolle uitstraling te geven? Dan zijn...

Waarom verduisterende rolgordijnen perfect zijn voor jouw huis

Verduisterende rolgordijnen zijn een geweldige toevoeging aan elk huis. Ze bieden niet alleen privacy en energiebesparing, maar zijn ook...

Waarom kan sieraden verkopen aantrekkelijk zijn?

Zilveren sieraden zijn al eeuwenlang een populaire keuze bij juweliers en sieradenliefhebbers. Het zilveren metaal heeft een unieke en...

Ook leuk om te lezen

Tropische sferen in huis: Palm en Philodendron kamerplanten!

Wil je jouw huis omtoveren tot een tropische oase?...

Ontdek de mooiste houten kozijnprofielen en sierlijsten voor je huis!

Ben je op zoek naar een manier om je...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU