HomeWonenWaarom overstappen naar LED verlichting een slimme keuze is! 

Waarom overstappen naar LED verlichting een slimme keuze is! 

Steeds vaker wordt er in huishoudens gekozen om over te stappen naar LED verlichting. LED staat hierbij voor Light Emitting Diode. Waar er bij de gloeilamp nog licht wordt geproduceerd door middel van het verwarmen van een gloeidraad in een zuurstofarme glazen bol wordt er bij LED verlichting gebruik gemaakt van elektrische componenten die constant in beweging zijn. Hierdoor ontstaat ook licht en deze verlichting heeft veel meer voordelen ten opzichte van de ouderwetse soorten verlichting. Benieuwd welke voordelen dat allemaal zijn? Je leest ze uiteraard in dit blog.

Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de huidige maatschappij en ook huishoudens willen daar steeds vaker hun steentje aan bijdragen. We moeten tenslotte wel als we de aarde een beetje leefbaar achter willen laten. Wanneer je, je ouder verlichting vervangt door LED verlichting zet je al een stap in de goede richting wat duurzaamheid betreft. Een LED lamp heeft bijvoorbeeld al een veel langere levensduur dan halogeenlampen of gloeilampen. Waar deze twee soorten lampen maar gemiddeld 2.000 uur mee gaan heeft de LED lamp een levensduur van wel 50.000 uur. Dit is tot wel 25 keer langer dan de conventionele verlichting. Ook is LED verlichting een stuk zuiniger wat energie betreft. Met een LED paneel kan je tot wel 90 procent besparen op je energierekening. En met oog op de energieprijzen die de afgelopen jaren flink omhoog zijn omhoog zijn gedaan is dat ook nog eens een leuke bijkomstigheid. En wat deze vorm van verlichten ook nog eens duurzamer maakt is dat er geen gebruik wordt gemaakt van kwikoxide. Dat er geen gebruik wordt gemaakt van deze stof zorgt ervoor dat deze lampen niet naar het chemisch afval hoeven nadat ze gebruikt zijn.

Veilig

Maar duurzaam is niet het enige voordeel van LED verlichting. Wanneer je kiest voor LED lampen in plaats van halogeenlampen of gloeilampen, dan kies je ook voor veiligheid. Doordat LED verlichting niet extreem warm wordt zal je, je dus ook niet per ongeluk kunnen branden wanneer je er met je hand of arm langs gaat. Vooral met kinderen in huis is dat mooi meegenomen. Je wilt toch niet de kans hebben dat de kleine een brandwond oploopt doordat de gloeilamp te hard staat te gloeien?

Gemak

Het laatste voordeel van een LED lamp is dat deze ook geen opwarmtijd nodig heeft. Wanneer je de schakelaar omzet zul je meteen licht hebben terwijl de gloeilamp of halogeen nog wel eens tijd nodig heeft om tot de gewenste lichtintensiteit te komen. Geen gedoe dus meer met wachten maar gewoon licht als je het nodig hebt.

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU