HomeWonenWil je energie besparen? Dan moet je muur isolatie...

Wil je energie besparen? Dan moet je muur isolatie kopen!

We zijn massaal lekker bezig voor het milieu. Je ziet steeds vaker zonnepanelen op daken verschijnen en mensen zorgen er steeds beter voor om minder energie te gebruiken. Zo trekken veel mensen eerst een dikke trui aan en als dát niet helpt, dan gaat de centrale verwarming pas een graadje hoger. Ook doen we de lichten uit in ruimtes waar we niet zijn en gebruiken we een slowcooker in plaats van een pan urenlang op het gas te laten staan. Al die kleine dingen zetten best zoden aan de dijk. Maar je kunt nog meer doen. Zo kun je radiatorfolie kopen en dit aanbrengen achter je radiatoren. Je hebt dan een hoger rendement op je radiator: alle warmte wordt de ruimte ingestraald en niets verdwijnt meer door de muur naar buiten. Maar er is meer!

Muur isolatie kopen is een goed idee!

Iedereen heeft wel eens gehoord van spouwmuurisolatie. Dan wordt er, door een extern bedrijf, een lading schuim tussen je buiten- en je binnenmuur gespoten. Dat lijkt natuurlijk een heel goed idee. Maar deze manier van isoleren voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Je kunt beter muur isolatie kopen als een voorzetmuur. Muur isolatie kopen doe je, natuurlijk direct wanneer je je huis gaat verbouwen. Deze muur isolatie kopen levert je direct een flinke energiebesparing op. En dat wil je!

Hoe ziet die isolatie eruit?

Wanneer je muur isolatie kopen gaat, dan wil je wel zeker weten dat het goed toepasbaar is in jouw huis. Een voorzetwand kost je, natuurlijk, een paar centimeter aan woonoppervlak en dan wil je wel dat het er evengoed goed uitziet. Nu, dat is het geval. Je kunt deze muur isolatie kopen en daarna iedere kleur geven die jij wilt. Deze muurisolatie is ook toepasbaar als geluidsisolatie én deze muurisolatie laat geen vocht door. Dat is goed om te weten wanneer je deze muurisolatie voor een (enkelsteens) buitenmuur wilt plaatsen.

Alle kleine beetjes helpen

Nu is muur isolatie kopen niet direct een kleine oplossing, maar je kunt wel alvast beginnen met het beter isoleren van je huis. Zet, bijvoorbeeld, een brievenbus naast de voordeur en maak de brievenbus in je voordeur dicht. Dit voorkomt een koude luchtstroom vanuit de gang. Water koken doe je, natuurlijk, in een waterkoker en niet meer in een fluitketel, dit bespaart veel energie. Met de huidige (en toekomstige) gasprijzen moeten we er allemaal om denken dat ons energieverbruik zo laag mogelijk blijft. Anders is het niet meer te betalen!

Laatste Nieuws

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij websites worden geoptimaliseerd om hoger in de zoekresultaten van zoekmachines...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te werken, en dat geldt ook voor de beveiligingsbranche. De vrijheid...

Het gebruik en de rol van een mediator na ontslag

Het verliezen van een baan, vooral als gevolg van ontslag, is erg vervelend. Het leidt vaak tot conflicten tussen...

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor jouw huis?

Duurzaamheid is een begrip dat veel wordt gebruikt in onze samenleving. Het gaat erom dat we onze levensstijl op...

Ook leuk om te lezen

Wat is zoekmachineoptimalisatie en waarom is het belangrijk

Zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO, is het proces waarbij...

De aantrekkingskracht van freelance beveiligingswerk

Steeds meer mensen kiezen ervoor om als zzp'er te...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU