HomeLifestyleWat zijn de beste bewaarbakjes?

Wat zijn de beste bewaarbakjes?

Naar mijn mening is het maken van precies genoeg eten een van de lastigste dingen die er zijn. Vaak houd je toch nog iets over en weggooien is natuurlijk erg zonde en verspilling. Als je het goed bewaard kan je het namelijk nog een keer gebruiken. Hiervoor is er gelukkig een grote bewaardoos voor alle restjes. Vershoudbakjes zijn gemaakt om eten zo lang mogelijk goed te houden in de koelkast of in de vriezer. De grote vraag is dan natuurlijk wel, welke bakjes zijn het best geschikt hiervoor?

 

Het verschil tussen soorten bakjes

Een van de meest goedkope manieren om bakjes te verzamelen waar eten in bewaard kan worden is door het hergebruiken van verpakkingsmiddelen van etensware. Echter kan dit al snel een grote verschrikking worden. Deze bakjes zijn namelijk niet gemaakt voor hergebruik en kunnen snel kapot gaan. Ook zijn de meeste van deze bakjes een stuk minder hygiënisch. Maar de grootste irritatie die het met zich mee brengt waren de verschillende grotes en het ongemak om deze op te bergen. Zo ontbreekt het mij ook vaak aan ruimte in de vriezer of koelkast. 

 

Gelukkig zijn er bakjes die speciaal gemaakt zijn voor het hergebruiken en bewaren van voedingsmiddelen. Zo heeft mepal een bewaardoos voor vleeswaren of andere etensresten in allerlei vormen en maten. Om te bepalen welke bakjes de beste maat hebben voor het zo efficient mogelijk indelen van de koelkast of friezer heb ik eerst de vakken opgemeten. 

 

Een nieuwe routine

Het oplossen van voedselverspilling kan voornamelijk verholpen worden door het gebruiken van vershoud bakjes. Maar nu de vershoudbakjes aanwezig zijn moet je alleen niet vergeten om ze daadwerkelijk te gebruiken. Zo heb ik nu een routine waarbij ik de bakjes al klaar zet voordat ik begin met eten. Zo wordt ik eraan herinnert om gebruik te maken van de bakjes. 

 

Als er na het eten voedsel over blijft doe ik dit in de bakjes. Als het eten voldoende is afgekoelt zet ik de bakjes in de friezer. Voordat ik besluit de restjes te gebruiken haal ik het bakje uit de friezer en zet ik deze in de koelkast. Zo kan het eten ontdooien. 

 

Laatste Nieuws

Wat is een KLIC melding en waarom moet je een KLIC melding doen?

Het lijkt net een strip, je gaat graven in de grond en het gaat meters lang goed. Tot een...

Waar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Misschien droom jij al van kleins af aan van het starten van je eigen onderneming. Wellicht heb je al...

Cross docking

Heb jij een productgerichte onderneming? In dat geval zijn de logistieke processen rondom het beheren van voorraad zeer belangrijk....

Typisch Nederlands

In het westen van Europa ligt ons kleine, maar mooie land. Nederland trekt jaarlijks veel toeristen van over heel...

Ook leuk om te lezen

Wat is een KLIC melding en waarom moet je een KLIC melding doen?

Het lijkt net een strip, je gaat graven in...

Waar moet je op letten bij transport vanuit Italië?

Misschien droom jij al van kleins af aan van...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU