HomeLifestyleWinters koken

Winters koken

Het winterweer is weer begonnen, de bladeren vallen van de bomen en alles krijgt weer een mooie lichte gloed over zich heen. Doordat het eerder donker worden hebben veel mensen ook het gevoel weer dichter bij elkaar te willen komen. Eén van de makkelijkste manieren om dit voor elkaar te krijgen is een diner met de gehele familie.

Kerst met elkaar

In dit seizoen zit er natuurlijk één van de grootste feestdagen van het jaar waar iedereen bij elkaar kan komen. Vaak is er iemand die voor de gehele familie wilt koken. Hier gaat veel tijd in zitten waardoor het soms lang kan duren voordat het eten op tafel komt. Om hierin tijd te besparen is het mogelijk om een kruidenmix voor kip te gebruiken. Dit maakt het koken gemakkelijker en heeft u in een handomdraai lekkere kip op tafel staan die bij ieder gerecht past. Ook kan het lastig zijn om de juiste verhoudingen van de kruiden in balans te brengen. Hierdoor zijn al vele recepten de prullenbak in gegooid of komen er half bakken opmerkingen van de rest van de familie over hoe zij het zelf beter zouden kunnen. Het gemakkelijkst is dan om een optie te gebruiken die overduidelijk werkt.

Stoofpotjes

Eén van de lekkerste gerechten tijdens dit winterse weer zijn stoofpotjes. Met de hoge gas en energie prijzen van tegenwoordig is een slow cooker echt een uitvinding. Hierdoor kunt u het gerecht uren lang op laten staan terwijl dit maar weinig stroom verbruikt. Dit is uiteindelijk dan ook vele malen goedkoper dan het koken op een gasfornuis. Er zijn veel recepten te vinden die hierbij kunnen helpen maar één van de favoriete in de winter is boeuf bourguignon. Deze klassiek Franse stoofschotel is bij vele geliefd en één die iedere keukenprins(es) in zijn leven moet hebben gemaakt. De runderriblappen die in dit recept gebruikt worden kunnen ook gemakkelijk worden gekruid met een kruidenmix voor rundvlees. Dit maakt het leven een stuk eenvoudiger en zet u binnen no time een heerlijke stoofschotel op tafel voor de hele familie. Met een beetje geluk blijven er ook nog wat restjes over voor de volgende dag. Dan is de smaak vaak nog meer in het eten getrokken en is het absoluut geen straf om dit nogmaals te eten. Kortom zijn er genoeg lekkere winterse recepten te maken om dit grauwe weer dragelijker te maken en de winter dip te verlagen. De gehele familie zal blij zijn weer thuis te komen na een lange dag.

Laatste Nieuws

Het gemak van chocolade kopen met een klik

Ken je dat gevoel? Je zit thuis op de bank, snakt naar iets zoets, maar je hebt geen zin...

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen? Overweeg je om over te stappen op groene energie? Dan...

Ontdek de veelzijdigheid van separators in het dagelijks leven!

Hallo allemaal! Laten we het eens hebben over een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch...

Van medisch secretaresse naar virtuele assistent: jouw nieuwe carrièrestap?

Ben jij een medisch secretaresse en overweeg je een carrièreverandering? Misschien is de rol van virtuele assistent iets voor...

Ook leuk om te lezen

Het gemak van chocolade kopen met een klik

Ken je dat gevoel? Je zit thuis op de...

Ontdek de voordelen van een thuisbatterij voor jouw woning

Ben je het beu om hoge energierekeningen te betalen?...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU