HomeFinancieelOok zelf een auto leasen?

Ook zelf een auto leasen?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een auto niet meer te kopen. Naast het feit dat de aanschaf van een nieuwe auto vaak vrij veel geld kost, komt er daarnaast ook nog veel bij kijken. Zo heb je de jaarlijkse APK, ander onderhoud en de verzekeringen en belastingen die voor de auto betaald moeten worden. Dat allemaal bij elkaar opgeteld kan flink in de kosten lopen, wat voor veel mensen tegenwoordig simpelweg te duur is. Daarom kiezen sommige mensen vaker voor de aanschaf van een tweedehandsauto, maar ook hier zal er nog steeds voor veel extra zaken betaald moeten worden. Om deze extra kosten te ontwijken, kiest men steeds meer voor een auto leasen. Voor velen is dit financieel gezien aantrekkelijker doordat er gewoon elke maand hetzelfde bedrag betaald zal moeten worden voor de lease auto.

Diverse soorten

Er is niet maar één variant van leasen. Daarom is het ook belangrijk om jezelf goed in te lezen voordat je ervoor kiest om ook een auto te gaan leasen. Er kunnen opties bij zitten die beter bij jou passen dan andere manieren van leasen. Kijk daarom goed naar de diverse varianten, voordat je hierbij daadwerkelijk een keuze maakt. Je kan bij veel van deze aanbieders simpel filteren op het maandbedrag dat jij aan de auto zou willen uitgeven. Door het brede aanbod van de auto’s zal er hierdoor altijd wel een geschikte leaseauto voor jou bijzitten. Daarnaast kan er gekozen worden uit een bepaalde looptijd van de lease. Zo kan je een auto bijvoorbeeld voor vijf jaar leasen, maar ook kan je voor slechts een jaar kiezen. Afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren zal jij zo de ideale leaseauto vinden.

Operational lease

Eén van de manieren van leasen is de operational lease. Deze variant is bij de meeste particulieren het populairst. Bij deze variant blijft het bedrijf waarvan jij de auto leaset namelijk de eigenaar. Hierdoor zal je dus alleen maar hoeven te betalen voor de maandelijkse leasekosten en tevens moet er uiteraard zelf betaald worden voor de kosten van de benzine. De benzinekosten zijn namelijk afhankelijk van de intensiviteit dat jij de auto gebruikt en dat is per persoon te verschillende om hier een vaste prijs op te zetten. Doordat de auto niet van jou zal worden, hoef je in de meeste gevallen ook niet voor het onderhoud van de auto te betalen. Hierdoor zal je dus veel kosten besparen die je met een koopauto wel zou hebben.

Laatste Nieuws

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd met zich mee. Terwijl je nog moet beseffen wat er...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Als je lekker in je vel zit...

Bitcoin verkopen bij SATOS

Crypto is tegenwoordig erg populair waardoor steeds meer mensen zich erin gaan verdiepen. Het schijnt de toekomst te zijn,...

Welke mogelijkheden heb je als je er even tussenuit wilt?

Het is leuk om eens in de zoveel tijd een vakantie te plannen. Hierbij hoeft het niet per se...

Ook leuk om te lezen

Begraafplaats Capelle aan den IJssel: Voor ieder afscheid

Afscheid nemen van een dierbare brengt een emotionele tijd...

Geef je gezondheid een boost

Gezondheid is belangrijk. Sterker nog: gezondheid is het belangrijkste...

Blogs die je misschien ik graag wil lezenGERELATEERD
AANBEVOLEN VOOR JOU